Spaghetti z krewetkami w sosie cytrynowo-maślanym

with Brak komentarzy
Makaron z krewetkami w sosie cytrynowym
Spaghetti skąpane w aksamitnym cytrynowo- maślanym sosie smakuje znakomicie, a chrupiące krewetki dopełniają całości. Lekkie i pyszne danie w sam raz z kieliszkiem różowego wina. Jeśli chcecie dowiedzieć się coś więcej na temat różowego wina kliknij TU.

 

Składniki (2 porcje):
150 g spaghetti
100 g masła
ząbki czosnku
200 g krewetek
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
sok z połowy cytryny 
skórka z cytryny

 

Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente według wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozpuść masło na średnim ogniu, gdy się już rozpuści dodaj krewetki oraz sól i pieprz do smaku. Smaż je kilka minut z każdej strony, następnie dodaj czosnek oraz skórkę z cytryny. Gdy krewetki się zaróżowią dodaj sok z cytryny i całość jeszcze chwilę podgrzej.
Ugotowany makaron przełóż na patelnię, wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszaj. Na talerzu możesz danie udekorować świeżą posiekaną natką pietruszki lub startą skórką z cytryny.

Zostaw Komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.